Microneedling

Microneedling wordt wereldwijd gebruikt door dermatologen, cosmetische chirurgen en huidtherapeuten.

Een behandeling is een veilige, hygiënische en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen. Het apparaat maakt vibrerend kleine kanaaltjes in de huid. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog maar precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren en dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen en elastine versneld. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en donkere pigmentvlekken vervagen.

Online een gratis huidscan inplannen? Klik hier

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een uitgebreid intake gesprek plaats. De behandelaar kan de huid zo goed beoordelen en een behandelplan opstellen. De behandelaar heeft de keuze uit verschillende naald lengtes van 0.5 mm tot 1.5 mm. Hoe langer de naald hoe intensiever de behandeling. Voor het beste resultaat adviseren wij microneedling altijd te ondergaan in kuurverband van maximaal 6 behandelingen elke 4 weken. Eventueel in combinatie met chemische peelings of microdermabrasie. Alleen mogelijk indien de huid al enkele keren een normale microneedling behandeling heeft ondergaan. De behandelaar kan hier meer informatie over geven.

Behandeling

Als start van de behandeling wordt de huid eerst gereinigd, daarna volgt een enzymatische peeling om de huid voor te bereiden op de microneedling. Elk gebied wordt vervolgens behandeld met een andere naald lengte. Welke naaldlengte gebruikt wordt hangt mede af van de huiddikte en ondergrond. Op het voorhoofd en rond de ogen gebruiken we een kortere lengte in vergelijking met bijvoorbeeld de wangen. Wij gebruiken naalden die naast elkaar in een rij staan, wat zorgt voor minder weerstand en een mooier resultaat. Bij elke behandeling worden er nieuwe naalden gebruikt. Als alle gebieden behandeld zijn volgt een herstellend en kalmerend masker.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid er roder uit gaan zien, dit is mede afhankelijk van het te behandelen huidoppervlakte en de lengte van de naalden. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Dit is een positief effect omdat de huid zich dan gaat vernieuwen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 50 en het verkregen thuisadvies goed op te volgen.

Resultaat

• Huid wordt gladder, zachter en steviger;
• Celdeling krijgt een boost;
• Huidstructuur wordt gelijkmatiger met fijnere poriën;
• Productie van collageen en elastine neemt ook toe , rimpels en fijne lijntjes nemen af;
• Zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen;
• Bij diepe, scherpe of verzonken (atrofisch) littekens, zullen de scherpe littekenranden afgevlakt worden.

Tarieven

Microneedling (60min)  €129

Jouw komst doet ons hart sneller kloppen!

Of